keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Väinön terveisiä Kyprokselta

Terveisiä kaikille sinne koto-Suomeen! Pari päivää on nyt reissattu Markus- ja Markku-opettajien kanssa Kyproksella. Paljon on jo ehditty nähdä monenlaista sekä tutustuttu ollaan myös kumppanikouluumme täällä Nikosiassa. Mukava on ollut myös nähdä tuttuja maskotteja muista kumppanikouluista.

Moni asia täällä Kyproksella on ihmetyttänyt. Ensinnäkin meinasin jo lentoasemalla mennä autossa kuljettajan paikalle: ratti oli nähkääs sijoitettu väärälle puolelle autoa. Aika nopeasti huomasin, että näin oli myös muissakin autoissa. Tästä johtuen täällä sitten ilmeisesti myös ajetaan väärällä puolella tietä. Hankalaa tämä on ainakin kalan käsittää. Toinen suuresti kummastuttanut asia on kirjaimet: täällä puhutaan kreikkaa, jota kirjoitetaan aivan kummallisen näköisillä kirjaimilla. Jotkin näistä ovat tosin tulleet matikan tunneilla tutuiksi.

Tässä muutama kuva ensimmäisten päivien kokemuksista.

Tässäpä tutkaillaan maantiedon tunnilla oppikirjaa. Kovin oli erinäköisiä kirjat ja kirjaimet täällä!


Musiikin tunnilla oli paljon laulua ja soittoa. Musiikin tunnilla vinkkasin Markku-opelle hyvän kerhovinkin ensilukuvuodelle: meillä voisi aloittaa ensi syksynä kuorokerhon, niin meilläkin laulu raikaisi kuin Kyproksella konsanaan!

Tässä ollaankin pienessä Agroksen kylässä tutustumassa paikallisten perinneherkkujen valmistukseen. Makeita olivat!

Vuoristossa ajeltiin pitkin mutkikkaita serpentiiniteitä. Välillä meinaisi jo pikkuisen pelottaakin...