keskiviikko 18. toukokuuta 2011

toukokuun 2. tiedote

Toukokuun 2. tiedote jaetaan reppupostina kotiin viimeistään torstaina 19.5.

Mistä näitä roskia oikein tulee?

Perjantaina 6.5. kiersimme roskankeruutalkoissa Otavan keskustan alueella. Keräsimme roskia tienvarsilta, kaukalon ympäristöstä ja yhteistyökumppaneidemme piha-alueilta. Saalis oli huima. Roskia kertyi monta jätesäkillistä muun roinan lisäksi. Eniten kerättiin tupakantumppeja, karkki- ja jäätelöpapereita sekä lasinsiruja.

Lähiympäristön sotkuisuus ihmetyttää. Kauppojen ja huoltoaseman pihassa on roskiksia, mutta niistä huolimatta moni heittää roskansa maahan. Lasijätettä ja paristoja varten on omat kierrätyspisteensä, mutta niitäkin löytyi isoja määriä luontoon heitettynä. Tähän asiaan haluamme muutosta!

Niinpä haastamme otavalaiset pitämään lähiympäristönsä jatkossa roskattomana. Siisti ympäristö on taatusti viihtyisämpi asua ja elää!

Kysely kodin ja koulun yhteistyöstä

Kiitos aktiivisesta vastaamisestanne kodin ja koulun yhteistyökyselyyn! Saimme paljon palautetta ja hyviä ideoita koulun toiminnan kehittämiseen. Näitä ideoita tuomme käytäntöön jo ensi syksynä. Kyselyn koonti löytyy koulun nettisivuilta.

Ensi lukuvuoden henkilökunta
Ensi lukuvuonna koulumme henkilökunta on seuraava:

1A Heini Räsänen
1B Marja Lahikainen
2A Merja Lokka
2B Terhi Schneck
3A Anna-Leena Sorjonen
4A Marja Junkkarinen
5A Markus Torniainen
5B Heikki Oksa
6A Markku Mikkonen
ELA Anne Kovanen
EN Paula Virta

Kevätjuhla

Kevätjuhla on lauantaina 4.6. klo 9.00 koulun liikuntasalissa. Esiintymisvuorossa ovat 2A-, 4A-, 4B- ja 5A-luokat. Juhlan jälkeen todistukset jaetaan omissa luokissa.

Kuljetusoppilaille jaetaan kuljetustarvekysely tämän tiedotteen yhteydessä. Tarvittaessa aamukuljetukset ovat koululla normaaliin aikaan klo 8.30 ja juhlan jälkeen paluukuljetukset lähtevät koululta noin klo 10.30.

Juhlaan ovat tervetulleita myös huoltajat ja sisarukset. Huomioittehan, että autot pysäköidään Topeliuksentien parkkipaikalle. Otavan opistolla on ylioppilasjuhlat, joten opiston tai koulun piha-alueelle pysäköinti on ehdottomasti kielletty.

Loppukevään muuta ohjelmaa

• 6.-luokat ovat luokkaretkellä Särkänniemessä perjantaina 20.5.
• Tiistaina 24.5. vietämme lukukesän avajaisia yhdessä Otavan kirjaston kanssa opiston pihanurmella. Sadesäällä siirrymme liikuntasaliin.
• 4A on retkellä Susiniemessä tiistaina 24.5. ja 4B retkeilee keskiviikkona 25.5.
• Torstaina 26.5. järjestetään koulujen väliset yleisurheilukilpailut ja sukkulaviestit Urheilupuistossa. Osallistujat saavat tapahtumasta erillisen tiedotteen.
• 6.-luokkalaiset lähtevät retkelle Ristiinan Astuvansalmelle tiistaina 31.5..
• Perjantaina 3.6. koulupäivä on kaikilla oppilailla klo 8.30 - 12.30. Oma opettaja pitää oppitunnit.
• 6.-luokkalaiset ovat haastaneet opettajat perinteiseen pesispeliin, joka pelataan perjantaina 3.6. koulun kentällä alkaen klo 10.00. Vanhemmat ovat tervetulleita kannustamaan!
• Otavan kirjaston kirjastoleirin tiedote on tämän tiedotteen yhteydessä.

Aurinkoisin kevätterveisin

Otavan koulun väki

-------------------------------------------------------------------------------------
IPANOITTEN KIRJASTOLEIRI TULEE KIRJASTOOSI

Mikkelin kaupunginkirjasto – Etelä-Savon maakuntakirjasto järjestää Ipanoitten kirjastoleirin kesäkuussa 2011 sinun kirjastossasi Otavassa.

Leiri tarjoaa tekemistä 7 – 10-vuotiaille kesäkuun arki-aamupäiviin. Leiri sisältää luovaa toimintaa: kirjoittamista käsikirjoituksia luoden, taiteilua, askartelua ja musisointia. Lisäksi tutustutaan nukketeatterin maailmaan ja haetaan ideoita kirjaston lähimaastosta. Leirin pääideana on siis kannustaa lapsia luovuuteen kirjaston ihmeellisessä maailmassa.

Ipanoitten kirjastoleiri järjestetään Otavan kirjastolla 6. – 10.6. kello 10 – 14. Leirille mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta, joten pidä kiirettä! Ilmoittautuminen tapahtuu viikolla 21 maanantaista alkaen kyseisessä kirjastossa. Lisätietoja saat kirjaston henkilökunnalta. Leiri on maksuton.

Tervetuloa mukaan, tavataan kirjastossa!