torstai 21. elokuuta 2008

Kesällä saalistettiin haukia, uitiin Puulassa ja käytiin Helsingissä

6a-luokka tutki, mitä Otavan koulun oppilaat puuhailivat kesälomalla. Tutkimus toteutettiin ensimmäisellä kouluviikolla koulun 3-6-luokkien oppilaille suunnatulla kyselylomakkeella. Tässä ovat monipuoliset tulokset.

Kesällä hauki söi parhaiten

Kysyimme 3-6. luokan oppilailta kalastivatko he kesällä. Peräti 58% vastaajista kävi kalalla, mutta 42% ei. Vastaajista jopa 9% sai hauen! Suurin saalis painoi peräti kuusi kiloa!
Tehnyt: Lotta, Miika ja Olli


Puulan ranta, suosituin uimaranta

Otavan koululaisten mielestä Otavan uimaranta oli kesän ykkösranta. Suurin osa vastaajista kävi Puulan rannassa uimassa. 94% kävi uimassa kesän aikana, mutta kaikki eivät uineet Puulan rannalla. Myös ulkomailla ja mökeillä käytiin paljon uimassa.
Tehnyt: Mikko, Jussi ja Petra


Jopa 1% luulee perunamaan olevan ulkomaa!

80% Otavan koululaisista ei käynyt ulkomailla. Ulkomailla kävi 11%. Ruotsi ja Viro olivat suosituimpia reissukohteita. Virossa kävi 7%. Ruotsissa 7%. Bulgariassa kävi 3%. Thaimaassa kävi 1%. Norjassa 3%. USA:ssa kävi 1%. Turkissa 1%. Venäjällä kävi 1% ja Espanjassa kävi 3%. Mukana oli kolme pelleilijää, jotka kävivät mm. Suomessa, perunamaalla ja jopa ulkona!
Tehnyt: Jaakko, Roope ja Manta


Helsinki suosituin kesälomakaupunki!

Teimme kyselyn hauskimmasta kesälomakaupungista. Vastaajina olivat Otavan koulun 3.-6. luokkalaiset. Voiton vei odotetusti pääkaupunkimme Helsinki (24 %), Mikkeli oli toinen prosentein 20 %. Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Oulu ja Savonlinna viidellä prosentilla. Niukasti neljänneksi jäi Turku neljällä prosentilla. Kolme prosenttia äänistä saivat seuraavat kaupungit: Jyväskylä, Ähtäri, Tampere ja Lappeenranta. Imatra, Mäntyharju, Espoo, Karjaa, Joensuu, Tallinna, Kotka, Tukholma ja Skibotten saivat 2 % äänistä. Yhden äänen (eli 1 %) saaneita kaupunkeja oli paljon, esim. Pärnu, Lahti, Kouvola, Vihti, Kuopio, Viipuri, Vaasa, Rovaniemi ja Kemijärvi. Peräti 23 % oppilaista ei osannut sanoa hauskinta kaupunkia.
Kyselyn tekijät: Veera, Jemina ja Patrik


Kesälemmikkien suosio laskussa!

Vain harvat ostavat kesällä lemmikin. Eniten suosiota saivat kissat. 9% oli kissojen tulos. Toiseksi eniten oli koiria 2%. Marsut, muurahaiset, kotilot ja koppakuoriaiset saivat vain 1%. Yhteensä siis 15% saivat kesälemmikin ja loput 85% eivät saaneet.
Tehnyt:Enni, Kia ja Joona