lauantai 16. toukokuuta 2009

Jemina Sensio voitti valtakunnallisen Minä vaikutan-kuvataidekilpailun

Otavan koulun 6A-luokan oppilas Jemina Sensio on voittanut valtakunnallisen Minä vaikutan-kuvataidekilpailun 1. palkinnon.


Suomen 4H-liiton organisoima valtakunnallinen Minä vaikutan -kuvataidekisa suunnattiin 4.-6.-luokkalaisille lapsille ja nuorille. Parhaista kilpailutöistä on nyt koottu näyttely, jonka avasi puhemies Sauli Niinistö eduskunnan kirjastossa perjantaina 15.5.

Kuvataidekilpailun tavoitteena oli saada oppilaat pohtimaan omia yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuuksiaan. Kilpailun taustalla oli ajatus tukea lasten ja nuorten demokratiakasvatusta ja kansalaiseksi kasvamista. "Osallistuminen ja vaikuttaminen eivät ole jotain, joka opitaan vasta äänestysiässä. On tärkeää, että lapsia ja nuoria kannustetaan pienestä pitäen ilmaisemaan mielipiteensä ja vaikuttamaan. Tässä meidän aikuisten on syytä katsoa peiliin", toteaa kilpailun suojelija, oikeusministeri Tuija Brax.

Lapset ja nuoret tarttuivat rohkeasti haasteeseen. Kilpailuun osallistui 3500 oppilasta. Töissä näkyy vahvasti tarve tulla kuulluksi. Oma lähiympäristö ja koulun arki on monissa töissä lähtökohtana, mutta myös globaali näkökulma on monella tapaa huomioitu.

Katso työt täältä ja lue lisää kilpailusta.

Minä vaikutan -kuvataidekilpailun näyttely on avoinna eduskunnan kirjastossa 5.6.2009 saakka. Kirjastoon on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille.

Minä vaikutan -kilpailun järjestivät Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H yhdessä oikeusministeriön, opetusministeriön, Opetushallituksen, ympäristöministeriön ja eduskuntatiedotuksen kanssa. Kilpailu liittyy lapsen oikeuksien 20. juhlavuoteen.

Kuvataidekilpailun näyttely avajaisista uutisoitiin myös MTV3:n Kymmenen Uutisissa. Linkki uutiseen