torstai 5. maaliskuuta 2009

Maaliskuun tiedote

Maaliskuun tiedote on jaettu oppilaan mukana kotiin tällä viikolla.

Talviloma on nyt vietetty ja olemme keränneet voimia kevätlukukautta varten lepäämällä, ulkoilemalla ja nauttimalla upeasta luonnosta ja sen tarjoamista talviliikunta-mahdollisuuksista. Toivotaan, että hiihto- ja luistelukelit jatkuvat vielä maaliskuun ajan!

Mitä koulupäivän jälkeen?

Koulupäivä päätyttyä suurin osa oppilaista suuntaa kotia kohti. Kotona välipalan jälkeen tehdään läksyt ja vietetään aikaa kotiväen kanssa, tavataan kavereita tai lähdetään harrastuksiin. Yllättävän monet oppilaat jäävät kuitenkin koululle viettämään aikaa koulupäivän päätteeksi. Porukalla hengaillaan koulun pihalla ja parkkipaikalla, käydään välillä kirjastolla tai lähikaupalla, ajellaan pyörällä edestakaisin tai vaan nuhjataan koulun nurkilla tekemättä oikeastaan mitään järkevää. Koulun väen toivomus onkin, että koulupäivän päätyttyä oppilas lähtee suorinta tietä kotiin, ellei vanhempien kanssa ole toisin sovittu ja tästä koululle erikseen ilmoitettu.

Vanhempia kaivataan Osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyys -teemaviikolle

Vielä emme ole saaneet mukaan ainuttakaan vanhempaa koulumme Osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyys -teemaviikolle 23. – 27. maaliskuuta. Jos pääset kertomaan oman lapsesi luokalle ja ehkä myös muille luokille ammatistasi ja työpaikastasi, ota yhteys Paula Virtaan joko sähköpostilla paula.virta@edu.mikkeli.fi tai jättämällä soittopyyntö koulun kännykkään p. 044 794 3066. Voit laittaa viestiä myös oman lapsen opettajan kautta.

A2-kielen valinnat

Tulevien nelosluokkien kielivalinnat on nyt tehty, eikä meidän koululle tullut A2-kielen ryhmää. Kolmessa koulussa valintoja tehtiin riittävän paljon: Päämajakoululle ja Rantakylään perustetaan venäjän ryhmät ja Urpolaan ranskan ryhmä.

Koulun vaihtaminen A2-kielen valinnan takia on mahdollista. Lisätietoja saa rehtorilta.

Oppilaskunnan uusi hallitus

Luokat ovat valinneet edustajansa oppilaskunnan hallitukseen:

1 Anni Tuukkanen ja Joel Leppänen
2A Veera Lokka ja Veikka Stålhand
2B Anna Leppänen ja Juuso Neuvonen
3 Mona Kapulainen ja Joonas Konnas
4A Roosa Väätämöinen ja Tuomas Kääriäinen
4B Sanna Marttila ja Eetu Siiteri
5 Olga Muuri ja Janne Moilanen
6A Kia Avikainen ja Mikko Manninen
6B Veera Korhonen ja Henri Moilanen

Oppilaskuntatoiminnan ohjaavana opettajana jatkaa Markus Torniainen.

Muuta tiedotettavaa

- Markku Mikkonen, Markus Torniainen ja Paula Virta ovat Comenius-matkalla 4.-6.3. Markulla ja Markuksella on sijainen, englannin tunnit hoidetaan muilla järjestelyillä.

- Anna-Leena Neuvonen on opiskelujen takia poissa 3.-5.3.2009 ja opettajanvaihdossa Belgiassa viikon 12, sijaisena on Ari Rautio.

- kuudesluokkalaiset tutustuvat Rantakylän yläkouluun keskiviikkona 4.3.

- keskiviikkona 11.3. pidetään koulujen väliset hiihtokilpailut Rantakylässä. Kisajoukkueen johtajana toimii Terhi Schneck. Aikatauluista yms. järjestelyistä tiedotetaan erikseen osallistujille.

- keskiviikkona 18.3. osa opettajista osallistuu KELPO-koulutukseen alkaen klo 12.

- urheiluvälineet kannattaa merkitä selkeästi niin, että lapsi itsekin tietää, mitä omissa suksissa, sauvoissa tai luistimissa lukee. Samanlaiset välineet menevät helposti sekaisin luokkakavereiden kanssa, jos oma nimi ei ole kunnolla näkyvissä. Myös kenkiin kannattaa laittaa nimi; erityisesti mustia toppakenkiä on monilla oppilailla.

Talvisin terveisin

Otavan koulun väki