tiistai 8. marraskuuta 2011

Marraskuun tiedote

Marraskuun tiedote jaetaan reppupostina kotiin viimeistään ke 9.11.
-------------------------------------------------------------------------------------
Syysloma on nyt takana ja koulutyö on päässyt jälleen hyvään vauhtiin! Tässä taas ajankohtaista tiedotusasiaa kotiväelle.

Mediakasvatusteemaviikko

Viikolla 45 vietämme mediakasvatusteemaviikkoa, jonka aikana tutustumme esimerkiksi sanoma- ja aikakauslehtiin eri oppiaineiden tunneilla.

Keskiviikkona 9.11. luokissa vierailee Länsi-Savon koululinkki Kristiina Makkonen ja perjantaina teemaviikko huipentuu yhteiseen elokuvatapahtumaan.

Comenius-projektin kuulumisia

Kiitokset kaikille teille, jotka lahjoititte villasukkia koululle Comenius-vieraille, jotka ovat nyt palanneet kotimaihinsa lahjasukkiensa kanssa. Heidän kirjoittamiaan matkakertomuksia voitte käydä lukemassa koulun blogisivujen yläpalkista löytyvän WikiWaterWorld-linkin takaa.

Nyt on työn alla mm. projektin logon suunnittelu. Oppilaat saavat suunnitella oman ehdotuksensa, ja marraskuun lopulla valitaan koulumme ehdokas logokilpailuun. Voittajalogo tulee jatkossa näkymään kaikessa projektiin liittyvässä viestinnässä.

Ihhahhaa!

Kiitokset kaikille lokakuisiin keppiheppatalkoisiin osallistuneille! Keppihepat ovat nyt viimeistelyä vaille valmiita, ja Otavan koulun keppiheppatallin avajaisia päästään viettämään viikolla 46.

Muutakin mukavaa tekemistä välitunneille on luvassa. Koululle on hankittu pieniä ja vähän isompiakin autoja sekä uusia liikuntavälineitä välituntikäyttöön. Lisää vilskettä ja vilinää on siis odotettavissa jatkossa.

Energiansäästötalkoot

Osallistumme koulussa energiansäästötalkoisiin! Tämä tarkoittaa turhien valojen ja laitteiden sammuttamista koulupäivän aikana, veden säästeliästä käyttöä ja jätteiden kierrätystä.

Myös sisätossujen tai –kenkien käyttö säästää energiaa. Niitä käyttämällä säästämme siivoojan työtä, pesuaineita, lattiaa ja sukanpohjia. Siispä jokaisella koululaisella olisi hyvä olla sisäkäyttöön tarkoitetut jalkineet. Toivottavasti kotoa löytyy sellaiset koulukäyttöön!

Kun koululainen sairastaa

Sairauspoissaoloja koskevat tekstiviestit lähetetään kouluavustaja Milla Lokan kännykkään, jonka numero on 044 7943066. Tähän numeroon kannattaa myös soittaa muissa kiireellisissä asioissa, sillä puhelin kulkee kouluavustajan mukana koko koulupäivän ajan.

Jos lapsi sairastuu koulussa, otamme aina yhteyttä kotiin ja sovimme kotiväen kanssa, miten tilanteessa toimitaan. Mikäli lapsen vointi on niin huono, ettei koulutyö suju, on vanhempien haettava lapsi koulusta kotiin kesken koulupäivän.

Koululla on särky- tai allergialääkkeitä, mutta niitä voimme antaa vain vanhempien luvalla. Poikkeuksena ovat vain ne oppilaat, joiden osalta on asiasta sovittu luokanopettajan kanssa erikseen.

Muuta tiedotettavaa

- Opehuoneen lankapuhelinnumero ei ole enää käytössä. Opettajia voi tavoitella jatkossa numerosta 050 581 2380. Tähän numeroon ei kannata lähettää kiireisiä tekstiviestejä, vaan ne tulee edelleen lähettää kouluavustajan kännykkään p. 044 7943066.
- Koulumme on ottamassa käyttöön Wilma-järjestelmän eli sähköisen reissuvihkon. Tästä tiedotamme lisää joulukuun tiedotteessa.
- Marja Junkkarinen on poissa toistaiseksi. Hänen sijaisenaan on Mirja Kilkki.
- Paula Virta on koulutuksessa torstaina 10.11. Englannin tunnit ja sovitut tukiopetukset hoidetaan sijaisjärjestelyin.
- Anne Kovanen on koulutuksessa torstaina ja perjantaina 10. – 11.11.
- Marja Lahikainen on koulutuksessa tiistaina 15.11. Luokassa on sijainen.
- Reppupostitiedotteen liitteenä on vanhempainyhdistyksen tiedote.

Mukavaa marraskuuta

Otavan koulun väki