keskiviikko 31. elokuuta 2011

Elokuun tiedote

Elokuun tiedote jaetaan tänään reppupostina kotiin.
-------------------------------------------------------------------------------------
Kesäloman jälkeen on ollut mukavaa palata taas kouluun, tavata kavereita ja aloittaa arkinen koulutyö. Uudet ekaluokkalaisetkin ovat aloittaneet koulutyön innokkaasti ja reippaasti!

Otavan koulun henkilökunta

Lukuvuonna 2011 - 2012 koulumme henkilökunta on:

1A Heini Räsänen
1B Marja Lahikainen
2A Merja Lokka
2B Terhi Schneck
3A Anna-Leena Sorjonen
4A Marja Junkkarinen
5A Markus Torniainen
5B Heikki Oksa
6A Markku Mikkonen
ELA Anne Kovanen
EN Paula Virta

Koulunkäyntiavustajina työskentelevät Milla Lokka ja Riitta Pylkkänen. Lotta Pylkkänen on avustajaharjoittelijana joululomaan saakka.

Vanhempainilta

Koko koulun yhteinen vanhempainilta on tiistaina 6.9. alkaen klo 18.30 liikuntasalissa. Luokkakohtaiset vanhempainillat ovat ennen yhteistä tilaisuutta, ja niiden alkamisesta luokanopettajat tiedottavat omia luokkiaan. Vanhempainillassa valitaan koululle uusi neuvottelukunta. Liitteenä on erillinen kokouskutsu.

Ilmoittakaa osallistumisenne oheisella lomakkeella, joka palautetaan ma 5.9. mennessä luokanopettajalle.

Blogitekstit sähköpostiin tai matkapuhelimeen

Otavan koulun blogin ja myös useiden luokkien blogien tekstit voi tilata suoraan omaan sähköpostiin. Blogitekstien lähetys tapahtuu sähköpostilistan välityksellä. Ohjeet postituslistalle liittymisestä löytyvät Otavan koulun blogista otavankoulu.blogspot.com

Blogisivuista on saatavilla myös mobiiliversio. Sitä kannattaa käyttää, jos lukee blogeja matkapuhelimella tai hitaalla nettiyhteydellä. Mobiiliversio avaa vain varsinaiset blogitekstit ja jättää lataamatta esimerkiksi sivupalkeissa olevat diaesitykset. Mobiiliversion saa käyttöön lisäämällä blogin osoitteen perään merkkiyhdistelmän /?m=1

Comenius-projekti

Olemme mukana kansainvälisessä Comenius -projektissa, joka tulee monella tavoin näkymään koulun arjessa tänä ja seuraavana lukuvuonna. Samassa projektissa on mukana useita kouluja eri puolelta Eurooppaa: Azoreilta, Iso-Britanniasta, Kyprokselta, Puolasta, Romaniasta ja Turkista. Paljon elämyksiä ja kokemuksia on siis luvassa!

Ilkivalta jatkuu edelleen Otavassa

Valitettavasti ilkivalta ja roskaaminen jatkuu edelleen Otavassa. Sotkemisen ja asiattoman oleskelun takia kirjaston ja koulun edestä on jouduttu poistamaan penkit, jotka odottavat uutta sijoituspaikkaa koulun aulassa. Ilkivallasta on myös ilmoitettu poliisille.

Toivottavasti te hyvät vanhemmat jaksatte puuttua tuttujen ja vähän vieraampienkin lasten ja nuorten asiattomaan käytökseen, kun sitä kohtaatte kylällä liikkuessanne. Niin me koulun aikuisetkin teemme silloin, kun aihetta on. On tärkeää, että koko kylä jaksaa kasvattaa ja opastaa lapsia ja nuoria hyvään käytökseen.

Muuta tiedotettavaa

- Koulukuvaus on torstaina 22.9.
- Lauantai 24.9. on koulupäivä. Ohjelmasta tiedotamme myöhemmin.
- Kerhoja alkaa tänäkin lukuvuonna. Niistä ja muista tulevista tapahtumista tiedotamme myöhemmin.
- Vanhempainyhdistyksen tiedote on liitteenä.

Reipasta syksyä toivottaa

Otavan koulun väki
-------------------------------------------------------------------------------------
KUTSU VANHEMPAINKOKOUKSEEN

Paikka:Otavan koulun sali
Aika:tiistai 6.9.2011 klo 18.30
Aihe:neuvottelukuntien valinta (muiden asioiden lisäksi)

Tervetuloa!

Otavan koulun rehtori Heikki Oksa

Viite: Mikkelin kaupungin sivistystoimen toimintasääntö 5.2.4.

UUSIEN NEUVOTTELUKUNTIEN VALINTA

Mikkelin kaupungin sivistystoimen toimintasäännön kohdan 5.2.4. mukaan kodin ja koulun yhteistyön edistämistä ja koulun kehittämistä varten kullakin koululla on neuvottelukunta.

Neuvottelukuntien tehtävänä on toimialansa mukaan:
- toimia yhteistyölinkkinä työelämään ja tässä tarkoituksessa tuoda oppilaitoksen opetustyöhön ja opetussuunnitelmiin työelämän näkemykset ja kannanotot,
- toimia koulun ja kodin välisen yhteistyön edistäjänä, ja osallistua koulun kehittämistyöhön,
- antaa koulun/oppilaitoksen toimintaan liittyviä lausuntoja ja tehdä esityksiä.

Neuvottelukuntaan kuuluu oppilaiden vanhempien edustajia, opettajakunnan edustaja, koulun muun henkilökunnan edustaja. Neuvottelukunnan vanhempia edustavien jäsenten lukumäärä on koulun koosta riippuen 5-7 jäsentä (Otavan koulussa viisi jäsentä, 1/luokkataso, kutosilta ei valita jäsentä). Kullekin jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen.

Vanhempien edustajat valitaan koulun rehtorin koolle kutsumassa vanhempainkokouksessa, muut edustajat valitsee ko. henkilöstöryhmä keskuudestaan.

Neuvottelukunnan toimikausi on kolme (3) vuotta. Kouluilla voi perustellusta syystä olla myös yhteinen neuvottelukunta.

Neuvottelukunnan järjestäytymiskokouksen kutsuu koolle koulun rehtori/johtaja. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä sihteerin.

Koulun rehtori/johtaja toimii neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijajäsenenä.
Neuvottelukunnan kokousmenettelyissä ja päätöksenteossa noudatetaan Mikkelin kaupungin hallintosäännön määräyksiä. Asiat käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltija esittelyä.

Koska neuvottelukunta ei ole kuntalain tarkoittama kunnallinen toimielin, ei neuvottelukuntien valinnassa sovelleta lakia naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta.