maanantai 11. huhtikuuta 2011

Huhtikuun tiedote

Huhtikuun tiedote jaetaan tänään reppupostina kotiin.

Kevät tuo tullessaan märät sukat…

Lumet sulavat koulun pihalta kevään edetessä ja märkää on joka paikassa. Vain sadevarusteissa saa leikkiä vesileikkejä, mutta nyt kastuu muissakin leikeissä, koska piha on niin märkä. Kumisaappaat ovat ehdottomasti parhaat jalkineet tähän säähän, mutta niitä ei ihan joka jalassa näy. Elämme siis märkien sukkien aikaa, ja haju luokissa on usein sen mukainen.

Siispä toivomme, että reppuun pakataan vaihtosukat ja –vaatteet. Kuivissa vaatteissa on mukavampi olla eikä kevätflunssakaan yllätä niin helposti. Kotona vaatteet on hyvä vaihtaa päivittäin, sillä pihaleikeissä märäksi kastuneet sisävaatteet tuoksahtavat kuivuttuaankin keväisen likaisille.

Mitä jos koe ei mennytkään läpi?

Toisinaan käy niin ikävästi, että oppilas saa jonkun oppiaineen kokeesta hylätyn arvosanan (4½ tai sitä huonompi). Tämä tarkoittaa sitä, että oppilas ei ole suorittanut hyväksytysti kyseessä olevan oppiaineen koealueen oppisisältöjä.

Tällaisessa tapauksessa vanhemmat sopivat opettajan kanssa, uusitaanko koe vai jääkö hylätty arvosana voimaan. Opettaja voi antaa uusintakokeen sijaan korvaavan kirjallisen tehtävän, joka arvioidaan asteikolla hyväksytty – hylätty. Uusintakokeen tai korvaavan tehtävän hyväksytty suorittaminen nostaa arvioinnissa koealueen arvosanaksi 5-.

Huhtikuussa tapahtuu

Tiistaina 19.4. on Sibeliuksen helmiä -konsertti koko koululle liikuntasalissa. Konsertissa sellisti Jussi Makkonen ja säestäjä Rait Karm tutustuttavat oppilaat säveltäjä Jean Sibeliukseen ja hänen musiikkiinsa. Musisoinnin lomassa kerrotaan Sibeliuksen elämänvaiheista ja työstä sekä siitä, millaista taiteen tekeminen on.

Torstaina 21.4. Carmen Rodergasin tanssitunnit luokittain liikuntasalissa. Carmen on espanjalainen tanssija, tanssipedagogi ja koreografi, jolla on oma tanssikoulu Mikkelissä. Sisäliikuntavaatteet ja vesipullo mukaan.

21.4. tanssituntien aikataulu

5. ja 3. luokka klo 9.00 – 9.35
2. luokat klo 9.35 – 10.10
6. luokat klo 10.15 – 10.50
1. luokat klo 10.50 – 11.20
4. luokat klo 11.50 – 12.20

Muuta tiedotettavaa

- kouluterveydenhoitaja Piia Liukkosen tavoittaa puhelinnumerosta 044 794 4654
- erityisopettaja Anne Kovanen on poissa 13. – 14.4.2011
- talviliikuntavälineet on vietävä kotiin viikon 15 aikana
- 6. luokkalaiset ovat torstaina 5.5. Selvästi paras!- tapahtumassa seurakuntakeskuksessa

Kevätterveisin

Otavan koulun väki