perjantai 11. helmikuuta 2011

Helmikuun tiedote

Helmikuun tiedote jaetaan tänään reppupostina kotiin.

Toimintaohjeita aamuihin, iltapäiviin ja välitunneille

Koulussamme on paljon toimintatapoja, jotka ohjaavat oppilaita myös oppituntien ulkopuolella. Ajoittain on kuitenkin ollut epäselvää siitä, mikä on kouluaikana sallittua ja mikä taas ei. Niinpä nämä yhteiset toimintatavat on nyt kirjoitettu toimintaohjeiksi, joiden tarkoituksena on selventää sitä, miten eri tilanteissa - kuten välitunneilla - toimitaan turvallisesti ja asiallisesti, toiset huomioon ottaen.

Toimintaohjeet on käyty luokissa läpi tämän viikon aikana, joten ne ovat tulleet tutuksi oppilaille. Ohjeet löytyvät myös koulun blogista, ja niihin kannattaa tutustua kotonakin yhdessä lapsen kanssa niistä keskustellen.

Ilkivalta jatkuu Otavassa

Koulun ja opiston alueella on ollut ongelmana jatkuva ilkivalta. Pihapiirissä iltaisin liikkuvat nuoret ovat sotkeneet ja rikkoneet paikkoja, jopa koulun uuteen pihavarastoon on yritetty murtautua. Ilkivaltaongelmaa on myös luistelukopilla. Kopin seinät on sotkettu törkeillä teksteillä, sisäkatossa on palojälkiä, ja paikalle unohtuneet välineet löytyvät seuraavana päivänä rikottuna.

Koulun ja opiston alueella on nyt tehostettu valvontaa. Valitettavasti ilkivalta jatkuu edelleen tästä huolimatta. Niinpä toivomme teidän kotona keskustelevan asiasta lapsenne kanssa. On tärkeää, että Otava säilyy viihtyisänä asuinpaikkana, jossa yhteisten alueiden siisteydestä pidetään huolta eikä sotkemista hyväksytä.

Talviliikuntapäivä

Koko koulun yhteistä talviliikuntapäivää vietämme perjantaina 25.2. Ohjelmassa on tällöin kolme eritasoista laturetkeä Liukkolan maastoihin. Tiedotamme tarkemmin päivän ohjelmasta ja laturetkistä lähempänä ajankohtaa.

Jos lapsi on liikuntatunneilla lainannut suksia koululta, kannattaa liikuntapäiväksi yrittää hankkia välineet jostakin muualta lainaksi. Koulun suksia ei riitä lainaksi jokaiselle niitä tarvitseville, kun kaikilla on yhtä aikaa hiihtoa. Niille, joilla ei omia suksia ole, on vaihtoehtona myös kävelyretki.

Välituntipukeutuminen

Vaikka kevättä kohti mennään kovaa vauhtia, on sää edelleen talvinen. Suurin osa koululaisistamme pukeutuu säänkestäviin vaatteisiin, mutta viime aikoina huolta on herättänyt erityisesti tyttöjen vähäinen vaatetus. Ohuet trikoohousut eivät ole tarpeeksi lämpimät ulkovaatteet pakkaspäivinä.

Tarkistakaapa siis kotona, missä asussa lapsenne kouluun lähtee, ja ohjatkaa tarvittaessa järkevään pukeutumiseen.

Muuta tiedotettavaa

- Koulujen väliset hiihtokilpailut ovat tiistaina 22.2.
- 6.-luokkalaiset tutustuvat Rantakylän yläkouluun keskiviikkona 23.2.
- Ylimääräisen A2-kielen ryhmää ei kouluumme valitettavasti muodostunut. Lisätietoja asiasta antaa englanninopettaja Paula Virta

Yhteistyöterveisin

Otavan koulun väki