maanantai 6. syyskuuta 2010

syyskuun tiedote

Syyskuun tiedote jaetaan reppupostina kotiin tiistaina 7.9. Paperitiedotteen kääntöpuolella on vanhempainyhdistyksen tiedote.
-------------------------------------------------------------------------------------
Otavan opiston ja koulun alueen kehittäminen

Maisemasuunnittelija Riitta Liukkonen esitteli vanhempainillassa 1.9. Otavan kampusalueen kehittämissuunnitelmaa, joka on tarkoitus toteuttaa lähivuosien aikana. Otavan opiston, koulun ja kirjaston aluetta kehitetään viihtyisämmäksi ja alueen käyttäjiä paremmin palvelevaksi. Vanhempainillassa keskustelua syntyi erityisesti sujuvan saattoliikenteen järjestämisestä, alueen liikenneturvallisuudesta ja urheilukentän parantamisesta. Myös luonnontilaisen alueen säilymistä koulun piha-alueella toivottiin.

Suunnitelmasta voi antaa palautetta pe 10.9. mennessä Riitta Liukkoselle, jonka yhteystiedot ovat riitta@maisemasofia.fi tai p. 0400 274949.

Kavereita.net

Internetissä on nuorten suosima sivusto kavereita.net, johon myös monet Otavan alueen nuoret ovat liittyneet. Kavereita.net muistuttaa paljon aikuistenkin suosimaa Facebookia. Sivustolle rekisteröitynyt käyttäjä voi tehdä kaverilistoja, fanittaa, lisätä kuvia ja tekstiä omaan profiiliinsa. Näitä voivat käyttäjän kaverit sitten kommentoida. Kielenkäyttö sivustolla on aika rumaa ja asiattomuuksia on paljon.

Useimmat vanhemmat eivät ole tietoisia tästä sivustosta eivätkä sen vuoksi valvo sen käyttöä. Tämä voi johtaa väärinkäytöksiin ja ikäviin ilmiöihin. Siksi varsinkin isompien oppilaiden vanhempien kannattaa käydä vilkaisemassa kyseistä sivustoa. Kirjoittamalla hakukenttään iäksi 12 vuotta ja paikkakunnaksi Mikkeli löytää monta mikkeliläistä nuorta, joiden joukossa voi olla se omakin lapsi.

Turvallisesti liikenteessä

Muistutamme jälleen liikenneturvallisuudesta ja pyöräilykypärän käytöstä. Aamuisin koulumatkalla näkee valitettavan monta pyöräilevää koululaista, jotka eivät kypärää käytä. Pyöräilykypärä saattaa roikkua ohjaustangossa tai sitten väitetään, että kotiväki ei kypärää suostu ostamaan. Osa oppilaista pitää kypärän päässään, mutta ei viitsi laittaa kypärän lukkoa kiinni. Toivomme kotiväen tukevan koulun kasvatustyötä myös pyöräilykypärän käytön suhteen.

Ula-taksin peruminen

Seuraava tieto koskee Pääskyniemen aamukuljetuksia. Kuljetuksen voi perua numeroihin 0600 30055 tai 015 321850, EI siis numeroon 044 747576, kuten aikaisemmin ilmoitettiin.

Muuta tiedotettavaa

- 6.-luokkalaiset ovat leirikoulussa Nurmeksessa 7. – 10.9. Mukana ovat luokanopettajat Marja Lahikainen ja Markus Torniainen. Leirikoulun aikana Marjan ja Markuksen muiden luokkien tunnit hoidetaan muun opettajakunnan toimesta.
- Anna-Leena Sorjonen on poissa 16.9 alkaen. Sijaisena on Tuulia Lantta.
- Koulukuvaus on perjantaina 24.9.
- Tulossa on liikuntateemapäivä, josta tiedotetaan myöhemmin.
- Tämän tiedotteen liitteenä on vanhempainyhdistyksen tiedote.

Reipasta syksyä toivottaa Otavan koulun väki