keskiviikko 12. elokuuta 2009

Elokuun tiedote

Elokuun tiedote on jaettu tänään oppilaan mukana kotiin.

Tervetuloa kouluun!

Rentouttavan kesäloman jälkeen on mukavaa palata taas kouluun, tavata kavereita ja päästä aloittamaan arkinen koulutyö. Toivottavasti kaikki ovat nauttineet lomastaan ja keränneet voimia alkavaa lukukautta varten.

Opettajat

Lukuvuoden 2009 - 2010 henkilökunta:

1. luokka Anna-Leena Sorjonen
1.-2. luokka Terhi Schneck
2. luokka Merja Lokka
3A-luokka Heini Räsänen
3B-luokka Heikki Oksa
4. luokka Markku Mikkonen
5A-luokka Marja Lahikainen
5.-6. luokka Markus Torniainen
6A-luokka Marja Junkkarinen
ELA Anne Kovanen
EN Heli Thure (väliarviointiin 19.1.2010 asti)

Avustajana työskentelee Teija Moilanen, joka huolehtii koulukännykästä arkisin klo 8.30 – 14.30.

H1N1-influenssaan varautuminen

Kesän aikana olemme saaneet lukuisia uutisia H1N1- eli ns. sikainfluenssan leviämisestä myös Suomeen. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti koulussa pyritään kaikin tavoin ennaltaehkäisemään epidemian syntymistä.

- Huolellinen käsienpesu on tärkeää tartuntojen ehkäisyssä, koska influenssavirus leviää pintojen kautta. Kädet pestään huolellisesti vedellä ja saippualla opettajan ohjeiden mukaan välitunnilta tullessa, ruokailuun mennessä ja muutenkin aina tarvittaessa. Käsihuuhdetta käytetään vain, jos käsienpesumahdollisuutta ei ole.

- Yskiessä ja aivastaessa käytetään paperinenäliinaa, joka heitetään heti käytön jälkeen roskikseen. Koska ilmaan pärskiminen levittää virusta, jokaisella oppilaalla on oltava taskussaan nenäliinapaketti, jotta nenäliina on helposti saatavissa.

- Lisäksi olemme sopineet, että luokissa vältetään kättelemistä siihen saakka, kunnes epidemia laantuu.

Näillä keinoilla pystymme varmasti välttämään osan tartunnoista. Jos lapsi kuitenkin sairastuu, muistetaan että:

- Sairaan lapsen paikka on kotona. Äkillinen kuume, lihas- tai päänsärky, yskä tai nuha voivat olla H1N1-influenssan oireita. Jos lapsella on aamulla lieviäkin oireita, on tärkeää jäädä kotiin sairastamaan, ettei tartuta muita. Vasta yhden kuumeettoman/oireettoman päivän jälkeen lapsi voi palata kouluun. Kouluterveydenhoitajalle voi aina soittaa ja kysyä hoito-ohjeita. Yleisiä ohjeita löytyy myös Mikkelin kaupungin Internet-sivuilta www.mikkeli.fi ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.ktl.fi tai www.thl.fi

- Jos lapsi sairastuu kesken koulupäivän, vanhempiin otetaan yhteyttä ja lapsi pitää hakea mahdollisimman pian kotiin sairastamaan. Siihen asti lapsi odottaa lepohuoneessa eristyksissä terveistä oppilaista.

Muuta tiedotettavaa

- Oppilastietojen tarkistuslomake jaetaan oppilaan mukana kotiin. Tarkistakaa tiedot ja tehkää muutokset/korjaukset lomakkeeseen selkeästi erottuvalla mustekynällä. Ruoka-aineallergiat ilmoitetaan terveydenhoitajan kautta.

- Luokanopettajat jakavat älykortit ja ilmoittavat kuljetusaikataulut kuljetusoppilaille.

- Kerhoja alkaa tänäkin lukuvuonna. Niistä ja muista tulevista tapahtumista tiedotamme myöhemmin.

- KiVa-kouluhanke käynnistyy koulussamme! Lisätietoa tulossa.


Hyvää koulun alkua kaikille!

Toivottaa Otavan koulun väki